Harder, Sneller, Fitter en Beter...Rugbyschool Breda heeft jarenlange ervaring met rugby. U kunt bij de Rugbyschool Breda terecht voor onder andere (school)clinics, coaching, rugby training en de organisatie van sportkampen en evenementen. Op het niveau van de beginnende rugbyer t/m de Nederlandse TOP.

De rugbyschool is een reactie op de wens van onze fanatieke jeugdleden om zich intensiever met de rugbysport bezig te houden. Met zo'n 200 jeugdleden, waarvan spelers uitkomen voor het districtsteam, spelers die zijn geselecteerd voor het Nederlands team U 16 en speelsters in het nationale "sevens development" team, kwam snel de wens naar voren om naast breedtesport een programma voor extra gemotiveerde spelers op te zetten. Weliswaar konden de talenten terecht op diverse alternatieven zoals RTC in Rosmalen, de Lootschool in Bergen op Zoom(school met aandacht voor topsport) maar voor velen bleek de afstand, de verplichte schoolkeuze en de gemoeide hoge kosten een te hoge belasting. Met het starten van de rugbyschool proberen we de fanatieke en serieuze Bredase spelers en speelsters de kans te geven om meer en op een hoger niveau te gaan trainen zonder daartoe ver af te moeten reizen. Ook biedt het de spelers de mogelijkheid om een school naar eigen keuze te bezoeken in hun vertrouwde omgeving. De speler zelf moet de extra belasting kunnen dragen, de schoolprestaties mogen niet afnemen door de rugbyschool, het team waarin de speler speelt gaat voor op de rugbyschool en als dat allemaal klopt, kan een speler op de rugbyschool komen of blijven.

Wat houdt de Rugbyschool in?

Sneller, Beter en Harder... De spelers krijgen één keer per week, op maandagavond 18:30 extra trainingen van toptrainers uit Nederland. Er zal worden gewerkt aan fysieke en mentale gesteldheid, techniek, agility, snelheid van handelen, tactiek en rugbyinzicht op met name individueel-, positioneelniveau (en minder op teamniveau). Ook zal er aandacht zijn voor zaken zoals voeding, fysiotherapie, kennis van sportwetmatigheden, etc. De trainingen zullen aansluiten op de manier waarop de nationale selectieteams trainen en spelen. De NRB juigt initiatieven als deze toe. Om die reden zal er dus ook periodiek contact zijn met de selectietrainers. Verder zullen we de samenwerking met de Bredase rugbyclub om het niveau en het effect van de trainingen op een zo hoog mogelijk plan te krijgen.