Uw lichaam is meer dan een verzameling van spieren, gewrichten en organen. U kunt het lichaam vergelijken met een uurwerk waarin alle radertjes in elkaar grijpen en gezamenlijk de wijzers laten draaien.

Wanneer een radertje stopt met draaien heeft dit gevolgen voor het hele uurwerk. Hetzelfde geldt voor uw lichaam. Een ongezonde leefwijze, erfelijke factoren en letsels uit heden en verleden beïnvloeden uw gezondheid en leiden tot lichamelijke klachten.

Om de oorzaak van uw klachten te achterhalen zal een osteopaat moeten vaststellen hoe uw klachten zijn ontstaan en waarom herstel van de klachten uitblijft. Dit lukt alleen door alle aspecten van uw lichamelijke gezondheid te onderzoeken en het lichaam als een geheel bij de behandeling te betrekken. Op deze manier behandelt een osteopaat uw klachten en krijgt ook uw algehele gezondheid een positieve impuls.

In 2003 is Steven van Steen gestart met osteopathiepraktijk "De Singel" in Nieuwendijk. In 2008 is een tweede vestiging geopend in Raamsdonk. In beide praktijk worden zowel kinderen als volwassenen behandeld.

Door zeer frequent cursussen en nascholingen te volgen worden kennis en vaardigheden up to date gehouden om te streven naar de best mogelijke behandeling. De laatste jaren heeft Steven van Steen diverse opleidingen gevolgd uit het biodynamisch curiculum en op dit moment volgt hij in Zwitserland een zesjarige opleiding speciaal gericht op de behandeling van kinderen