Stijn Poncin

"The greatest rugbyteam is the one above us. They have gained a wonderful player!"
Hans – namens BRC1

Afgelopen vrijdag bereikte ons het zeldzaam trieste bericht dat Stijn Poncin, speler van BRC1 en lid van BRC vanaf de Cubs, in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 februari in Bonaire om het leven is gekomen bij een auto-ongeluk. Stijn liep stage op de Nederlandse Antillen en zou over een maand weer terugkeren naar Breda en zich weer aansluiten bij BRC1. Het lot heeft anders beslist.

Voor mij belichaamde Stijn de kernwaarden PASSIE, PLEZIER en KAMERAADSCHAP. Kernwaarden van onze sport Rugby. Dat heb ik zelf van nabij meegemaakt, zij-aan-zij op het veld met BRC1. Of tijdens de vele feesten, waaronder het kampioensfeest van vorig jaar.
Stijn zou ik typeren als een gepassioneerde en model voorwaartse, een voorbeeld voor velen. Voor zijn team een hele belangrijke speler, fysiek sterk en berucht om zijn snoeiharde tackles.
Stijn was ook van het plezier en een ware kameraad. Hij had plezier in de trainingen en was met zijn eeuwige grijns altijd in voor een geintje. Velen weten nog wel hoe het kampioensfeest voor Stijn is afgelopen. Een verhaal dat nog lang verteld zal worden.

Ik realiseer me, dat ik Stijn kort heb meegemaakt. Er zijn clubleden die hem sinds de Cubs kennen. Laten we zijn verlies als rugbyer dragen. Sta niet alleen, maar steun elkaar. Pak elkaar vast zoals we dat voor een wedstrijd doen of als het ons tegenzit.

Mede namens het team en het bestuur van BRC wens ik familie, vrienden, team- en clubgenoten veel sterkte toe bij het verwerken van dit enorme verdriet.

Words of our coach

Stijn, what a pleasure it was to coach him. He always gave everything he had, and always with a smile. If I wanted him to play prop, he said yes, If i wanted him to play hooker, he said yes, if I wanted him to play third row, he said yes, and always gave his best.

He always thought of his team mates and his friends first, but he didn't have the same thoughts for the opposition! In his first game for the First Team, I made the mistake of asking him to get the opposition 10, and he did, it was so late the ball was long gone, but Stijn had got him, with a smile! The poor opposition player had a look of fear for the rest of the game!

As Breda First team I hope we dedicate our next game to Stijn, and his memory, and play in a way that he would have been proud of.Stijn put a smile on everyone's face (except for the oppositions!) and i am sure he would want us to smile now. But it is hard to smile knowing that he won't play for Breda again
Its always sad when you lose a player to another team, especially when it is too soon, but Stijn has been welcomed to the greatest rugby team in the world. New Zealand are known as the best team in the world, but as a New Zealander, we say that the team above is greater, and they now have a wonderful player.

One tahua te po mihi mihi, haere ra - Goodbye and farewell friend

Kia kaha- Stay strong