Clubhuis

Terheijdenseweg 516, 4826 AB Breda
(076) 571 52 91

De Bredase Rugby Club moet passen bij de grootste woonagglomeratie in West-Brabant. Een belangrijk doel daarbij is dat het 1ste herenteam blijvend uitkomt in de 1e klasse van de NRB.

Er wordt daarom ingezet op het ontwikkelen van jeugdrugby. Naast de maatschappelijke verantwoordelijkheid tav jeugdzorg, willen we dat spelers en speelsters voor het hoogste niveau uit de eigen jeugdopleiding komen.

De maatschappelijke functie is voor BRC belangrijk. Het bevorderen van de onderlinge band tussen de leden van verschillende komaf en achtergrond staat daarbij centraal. Zo werken we aan het opbouwen van een sportief, maar ook aan de vroming van een sociale component in het leven van de leden.

We willen BRC financieel gezond houden om zo in staat te zijn om de onderhoudslasten en kapitaalslasten van het eigen stenen clubhuis op te brengen met inachtneming van een gezonde en verantwoorde sportbeoefening.

Financieel

De structurele acties van de vereniging worden voornamelijk bekostigd uit de contributiebijdragen en de barinkomsten.

De ontwikkeling van de verspreiding van sport onder de jeugd wordt weliswaar gesubsidieerd door bescheiden gemeentelijke subsidies, maar kunnen ook prima door directe sponsoring en bordreclame ondersteund worden.